پر از خالی

خواص ارده

دوشنبه, ۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۰۹:۱۶ ب.ظ

خواص ارده

خواص ارده , خواص ارده کنجد , خواص ارده و عسل , خواص ارده و خرما 

ارده نوعی ماده غذایی است که از کوبیده شدن کنجد، حاصل می شود معمولا ارده را به عنوان یک غذای کامل برای وعده صبحانه میل می‌کنند.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مضرات و خواص ارده کنجد و شیره انگور و خرما و عسل در طب سنتی در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .

ارده یا طحینه

ارده یا طحینه خوراکی‌ست که از دانه‌های کنجد تفت داده شده و کوبیده شده بدست می‌آید. از ارده در آشپزی لبنانی، ارمنی، یونانی، ایرانی، ترکی، عراقی، مغربی و بلغاری استفاده می‌شود. ارده به تنهایی به عنوان چاشنی یا به بخش اصلی حلوا ارده، حلواشکری، بابا غنوج و حمص استفاده می‌شود.

اشکنه ارده

ارده خود به تنهایی یک مادهٔ غذایی کامل برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه است. ارده را به طرق مختلفی می‌توان مصرف نمود. می‌توان آن را به صورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی با نان مصرف کرد یا مواد شیرینی از قبیل: عسل، شیره اعم از شیره نبات، خرما، انگور و مربا به آن اضافه نمود. میزان افزودنی بسته به ذایقه افراد متفاوت است. مردم از ارده غذایی به نام اشکنه ارده تهیه می‌کنند. روش تهیه آن بدین صورت است که مقدار یک یا دو قاشق غذاخوری ارده، مقداری روغن (ترجیحاً حیوانی)، و مقدار لازم نمک و فلفل داخل ظرفی ریخته، به اندازه یک لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و به آرامی مخلوط می‌کنند. مخلوط حاصل را با نان تلیت کرده، می‌خورند. اشکنه ارده غذای بسیار مناسبی برای وعدهٔ سحری می‌باشد

خواص ارده در طب سنتی

ازنظر طب سنتی، ارده قابلیت برطرف ورم‌های عضلانی را داشته و حتی دمل‌ها را نیز از بین می‌برد. خوردن ارده خالص باعث دیر هضمی و بی اشتهایی می‌شود، درنتیجه توصیه شده که آن را با عسل و سرکه مخلوط کرده و سپس صرف شود. علاوه بر آن از نظر طب سنتی گفته شده که ارده به عنوان مسکن درد و جهت پماد مالیدنی بر موضع درد نیز بکار می‌رود. استفاده از ارده، جهت درمان بیماری‌های رحم، کرختی، کاهش فشار خون بالا، بیماران فلج و ناتوان، یبوست، نرم شدن سینه، درمان کلسترول خون ، درمان کم‌ خونی ، یبوست ، جلوگیری از پوکی استخوان، برطرف کننده ورم مفاصل، جلوگیری از سرفه‌های شدید و بیماری هایی از این نظر نیز توصیه شده است. 

خواص ارده و خرما

ترکیب ارده و خرما طبع بسیار گرمی دارد. از این رو، در روز‌های سرد سال که هوا نیز سرد و مرطوب است، ترکیب این دو ماده بهترین صبحانه برای افراد با مزاج بلغمی است تا باعث تعدیل مزاج و پیشگیری از بیماری‌های ناشی از سردی در آن‌ها شود.میزان کلسیم، فسفر و سایر عناصر غذایی در ارده و شیره خرما بالا ست و مصرف آن‌ها به درمان استخوان درد، تقویت استخوان‌ها، پیشگیری از پوکی استخوان و تسکین درد مفاصل کمک می‌کند. تقویت قوای جسمانی و جنسی بدن از مهمترین خواص ارده و خرما در طب سنتی است.مصرف ارده و شیره خرما به تقویت حافظه، افزایش تمرکز و قدرت یادگیری کمک شایانی می‌کند. همچنین شیره خرما به دلیل میزان زیاد منیزیم موجود در آن، در تقویت اعصاب موثر است.

طرز تهیه ارده و خرما

برای به دست آوردن بهترین نتیجه از خواص ارده و شیره خرما بهترین روش این است که این دو ماده را در منزل تهیه و از آن استفاده کنید. به این منظور: برای تهیه ارده، ابتدا دانه‌های کنجد را بخیسانید تا پوسته سیاه یا قهوه‌ای رنگ و نازک آن به راحتی جدا شود، همچنین می‌توانید از دانه‌های کنجد بدون پوست استفاده کنید. دانه‌های سفید رنگ و پوست کنده کنجد را با آسیاب له کنید تا به صورت خمیر نسبتا شلی درآید. برای تهیه شیره خرما نیز، هسته‌های خرما را جدا و با مقداری آب مخلوط کنید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه بجوشانید تا کاملا پخته و له شود. سپس آن را از پارچه صافی عبور دهید.

مضرات مصرف ارده و خرما

مخلوط ارده و شیره خرما بسیار گرم است و از این رو زیاده‌روی در مصرف آن، برای افراد دارای مزاج گرم توصیه نمی‌شود. زیاده‌روی در مصرف ارده و خرما، باعث بروز چاقی، اضافه وزن، غلیظ شدن صفرا و جوش ناشی از گرمی در افراد مستعد چاقی خواهد شد. با وجود قند طبیعی موجود در این ماده غذایی، افراد دیابتی بایستی در مصرف آن احتیاط کنند. ارده به لحاظ هضم سنگین ست و افراط در مصرف آن برای افراد با معده ضعیف مناسب نیست.

  • علی حمیدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی