طرز تهیه حلیم بادمجان
طرز تهیه حلیم بادمجان
حلیم بادمجان غذای محلی کرمان و اصفهان و شیراز است. میگویند ریشه این غذا، به شهرهای کویری ایران برمیگردد و حلیم بادمجان در سفره کرمانیها، اصفهانیها و شیرازیها، جایگاه ویژهای دارد. در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره تزیین و طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی و اصفهانی با عدس و لوبیا سفید و بدون گوشت با برنج در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
مواد لازم برای طرز تهیه حلیم بادمجان
- بادمجان: ۲ کیلو
- عدس: ۱ لیوان
- گوشت گردن: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۳ عدد
- دارچین: نصف قاشق چایخوری (یا ۱ عدد چوب دارچین)
- نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن: به میزان لازم
- زعفران: نصف قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- کشک: ۱ پیمانه (خرید کشک کاله از دیجیکالا)
- سیر: ۳ تا ۴ حبه
- مغز گردو خرد شده: یک فنجان
برای تهیه این غذا، دستورهای متفاوتی وجود دارد. بعضیها دوست دارند حلیم بادمجان را با لپه و برنج بپزند و بعضی دیگر طعم این غذا را با عدس دوست دارند.حلیم بادمجان غذایی است ایرانی و از غذاهای سنتی کرمان، شیراز و اصفهان که با استفاده از بادمجان و گوشت (یا مرغ) پخته شده و با کشک و نان خورده میشود
طرز تهیه حلیم بادمجان
در یک قابلمه، کمی پیاز را تفت دهید، گوشت گردن را در پیازها بیندازید و خوب تفت دهید. سپس زردچوبه و چوب دارچین را با گوشت سرخ کنید و روی آن دو لیوان آب جوش بریزید. حدود یک ساعت و نیم به گوشتها برای پخته شدن زمان دهید.
در همین زمان بادمجانها را پوست کنده و حلقهای خرد کنید. سپس آنها را نیم ساعت در آب سرد بگذارید تا تلخیشان گرفته شود. بادمجانها را بعد از خارج کردن از آب خشک کرده و سپس سرخ کنید.
بعد از پختن گوشت، استخوانها را جدا کرده، بادمجان سرخ شده را به آنها اضافه کنید و با گوشتکوب برقی، بکوبید. قرار نیست گوشتها و بادمجانها به مخلوطی یکدست تبدیل شوند، بلکه کافی است از حالت تکه شده، به حالت ریش شده در بیایند.
عدس را به گوشت و بادمجان اضافه کنید و برای حدود یک ساعت دیگر به پخت ادامه دهید. در این فاصله بارها با ملاقه مواد در حال پخت را هم بزنید تا حالت کشسانی پیدا کنند.
- ۹۸/۰۲/۲۵